De Weert

Natuurwerk

Sinds de jaren ’80 een betrouwbare partner.

De Weert Natuurwerk

In het kader van natuurbehoud en behoud van biodiversiteit kan de Weert werkzaamheden uitvoeren die bijdragen aan deze zaken. Door bijvoorbeeld op tijd onderhoud uit te voeren aan bossen in de vorm van snoeien en rooien, door sloten te maaien of door de grond te bewerken. 

Werkzaamheden

In opdracht van organisaties zoals Staatbosbeheer voert de Weert verschillende bosbeheer projecten uit.

Om voorkomen dat sloten dichtgroeien worden deze regelmatig gemaaid. Daarvoor gebruikt de Weert een maaiarm met klepels. Het is tevens mogelijk om de bermen te maaien. 

Onderhoud van natuurgebieden is nodig voor het behoud van de natuur en de biodiversiteit. Soms is menselijk ingrijpen nodig om verdere degradatie van het natuurgebied te voorkomen. Zo heeft de droogte van de afgelopen jaren er voor gezorgd dat meertjes droogstaan. Men moet hierdoor de begroeiing van de bodem snoeien om te voorkomen dat er nooit meer water in het meertje blijft staan. 

Het snoeien of zelfs rooien (volledig weghalen) van bomen is soms nodig om bijvoorbeeld het bos beter te laten groeien. Door het bos uit te dunnen krijgen de resterende bomen beter te kans om te groeien. Wanneer dit niet gebeurd verdrukken de bomen elkaar waardoor er bomen doodgaan. Dit kan leiden tot gevaarlijke situaties wanneer deze op een onverwacht moment omvallen.

Plaggen is een manier om heideterreinen in stand te houden en te beheren. Hierbij wordt de volledige plantengroei en de bovenste laag weggehaald. Door toenemende stikstof groeien bepaalde planten beter, waardoor heideterreinen dichtgroeien. Om dit te voorkomen wordt er geplagd. 

Snoeiafval kan niet altijd blijven liggen. Daarom biedt de Weert ook de mogelijkheid om dit af te voeren. 

Wilt u weten wat we voor u kunnen betekenen vraag nu een vrijblijvende offerte op.

Afgeronde projecten

Voor natuurwerk, loonwerk en grondwerkzaamheden kunt u al sinds de jaren ’80 terecht bij familiebedrijf De Weert Ossendrecht. Al ruim 40 jaar een betrouwbare partner in de regio West-Brabant en Antwerpen.

Kijkt u rustig rond op onze website, en heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op of vraag direct een vrijblijvende offerte aan. 

Voorbereiding aanleg gazon

Ondergrond voorbereiden of oude gazon frezen Champignon mest inwerken (optioneel) Egaliseren

This is the heading

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Klik Hier

Onze klanten

Contactgegevens

De Weert Ossendrecht staat klaar om te helpen met al uw vragen of opmerkingen. Bel of mail ons via onderstaande contactgegevens en wij nemen z.s.m contact met u op.