De Weert Ossendrecht

Hoeve Jagersrust

Gelegen in het hart van een prachtig natuurgebied op de Brabantse Wal, in Ossendrecht.

Hoeve Jagersrust

Hoeve Jagersrust, paardenhoeve en professionele trainingsstal, is gelegen in het hart van een prachtig groot natuurgebied waar u samen met uw paard volop kunt genieten van een buitenrit in de prachtige natuur van de Brabantse Wal.

Hoeve Jagersrust heeft al ruim 25 jaar ervaring in de stalling van paarden. Toen het begon in 1995 waren het slechts enkele pension en opfokplaatsen. Ondertussen zijn er nieuwe accommodaties met plaats voor meer dan 70 paarden, een prachtige eb- en vloed rijbak, professionele begeleiding en training van wedstrijdpaarden en andere voorzieningen. Dat alles gelegen aan het bos met een directe aansluiting op ruiterroutes. De ideale plek voor een paardenhoeve!

Kijkt vooral eens rond op onze website, en heeft u vragen? Neem dan zeker contact op.

Wat maakt onze stalling bijzonder?

Natura 2000 gebied

Bij ons kunt u rijden in een van de mooiste gebieden. Dankzij de status als natura 2000 gebied wordt het officieel door de Europese Unie als beschermd natuurgebied gezien. 

Luxe accommodatie

Hoeve Jagersrust beschikt over een luxe en professionele accommodatie. Er zijn onder andere een buitenbak met eb en vloed bodem, ruime weien, een stapmolen. Daarnaast opent dit jaar onze overdekte rijbak!

Faciliteiten voor rijders

Op onze hoeve kunt u als rijder gebruik maken van  een nette kantine. Hier kunt u heerlijk even  uitrusten onder het genot van een bakje koffie, thee of fris. Ook kunt u gebruik maken van het sanitair inclusief douche.

Onze klanten

Professionele training

Training en begeleiding

Professionele training en begeleiding op Hoeve Jagersrust óf op locatie. Dankzij jarenlange ervaring binnen de paardensport kunnen we u en uw paard helpen op een hoger niveau te komen. 

professionele springpaarden

Hoeve jagersrust richt zich naast particulieren ook op de professionele springpaarden. Onze zeer ervaren springruitster en trainster Maxi de Weert brengt uw paard in topconditie en springt het paard naar een hoger niveau. 

Wedstrijden

Springen, een van de 3 olympische takken binnen de paardensport en specialisatie van Maxi de Weert. Naast het optrainen van uw paard is het ook mogelijk uw paard mee te laten rijden tijdens (grote) wedstrijden. Bijvoorbeeld omdat u het zelf niet meer wilt of kunt.

Onze faciliteiten

Klik op een van de faciliteiten voor verdere informatie.

Hoeve Jagersrust heeft 48 trainings- en pensionstallen voor haar klanten. Alle stallen zijn 3 bij 4 meter, ook zijn alle stallen voorzien van isolatie, dat is in de zomer een stuk koeler en in de winter warmer. Alle stallen beschikken over een grote ingebouwde zadelkast. Ook bevinden zich in iedere stal aan de achterkant ramen die open kunnen, dat zorgt voor extra ventilatie. We beschikken ook over 2 poetsplaatsen en één solarium. Je paard kan bij ons half of volpension staan. Halfpension houdt in dat wij `s morgens de paarden buiten zetten, en dat `s avonds de eigenaar(en) zelf de paarden terug op stal zetten.

Wij beschikken over een buitenbak van 70 bij 27 meter. Deze is voorzien van een eb en vloed bodem. Dus je kunt hier normaliter in zowel de zomer als winter rijden. Springmateriaal is volop aanwezig en van een duurzame kwaliteit. Voor het rijden in onze bak is het dragen van een cap wel verplicht. Als u een paard bij ons heeft gestald kunt u zelf kiezen welke lesgever(ster) uw hiervoor vraagt, wel vragen wij om het certificaat te tonen waaruit blijkt dat zij bevoegd zijn om les te geven.

Wij beschikken over een grote stapmolen (18 meter), waar 6 paarden tegelijk in kunnen stappen. Deze is zowel in de zomer als in de winter te gebruiken, doordat de bodem bestraat is.

Hoeve Jagersrust ligt aan de rand van het bos; erg fijn voor lange ritten met uw paard. Een bosrit in de vroege ochtend of een heerlijke avondrit. Geen gedoe om lange stukken over de weg te gaan, maar direct te paard vanaf ons terrein het bos in stappen. 

De paarden kunnen dagelijks in de wei. Ze staan in groepen voor het sociale contact. Wanneer de weides te nat zijn kunnen de paarden eventueel in de stapmolen om aan de benodigde beweging te komen.

Wij bieden de mogelijkheid om uw jonge paarden op te fokken vanaf de leeftijd van ± 5 maanden tot 3 jaar. Jonge paarden krijgen veel beweging met weidegang en eersteklas ruwvoer aangevuld met brok. Wij verzorgen tijdens de opfokperiode het ontwormen, entingen en het onderhoud van de hoeven.

Hoeve Jagersrust  heeft een eigen kantine, waar u op zijn tijd een lekkere versnapering kan nuttigen. In onze kantine vindt u alle informatie omtrent de verzorging, voerlijst en andere nieuwe informatie.

Wij beschikken over ruim voldoende parkeerruimte. Onze parkeerplaatsen zijn ruim opgezet. Hierdoor is tevens voldoende ruimte aanwezig om met een paardentrailer gemakkelijk te kunnen draaien. 

Als echte paardenliefhebbers weten we hoe lastig het kan zijn om de juiste accommodatie te vinden. Kom daarom gerust langs op onze hoeve om een betere sfeer en ervaring te krijgen. 

Foto's vertellen meer dan woorden

Één beeld zegt meer dan 1.000 woorden. Wij kunnen het nog zo mooi vertellen, maar het is altijd prettig om het zelf te kunnen zien en ervaren. Door middel van onze foto galerij proberen wij een duidelijk beeld te schetsen van onze Hoeve en wat u kunt verwachten. Daarnaast bent u altijd welkom op onze Hoeve. Mochten er verder nog vragen of onduidelijkheden zijn kunt u altijd contact met ons opnemen. 

Hoeve Jagersrust

Contactgegevens

Heeft u vragen of opmerkingen neem dan gerust contact met ons op.