Heeft u vragen over een van onze producten of diensten? Dan kunt u contact opnemen via onderstaande contactgegevensAanmelden wachtlijst pensionstal Hoeve Jagersrust

Hoeve Jagersrust

Vul het onderstaande formulier volledig in. Wij nemen na aanvraag contact met u op.

Hoeve Jagersrust

Hoeve Jagersrust, is gelegen in het hart van een prachtig groot natuurgebied waar u samen met uw paard volop kunt genieten van een buitenrit in de prachtige natuur van de Brabantse Wal.

Hoeve Jagersrust is al meer dan 25 jaar een Professionele Pensionstel & Opfokstal van paarden. Toen het begon in 1995 waren het slechts enkele pension en opfokplaatsen. Ondertussen zijn er nieuwe accommodaties met plaats voor meer dan 70 paarden, een prachtige eb- en vloed rijbak. Dat alles gelegen aan het bos met een directe aansluiting op ruiterroutes en niet ver van het grenspark Kalmthoutse heide. De ideale plek voor een paardenhoeve! In het jaar 2022 zijn wij door de FNRS beoordeeld met 4 van de 5 sterren.

Kijkt vooral eens rond op onze website, en heeft u vragen? Neem dan zeker contact op.

Wat maakt onze stalling bijzonder?

Natura 2000 gebied

Bij ons kunt u rijden in een van de mooiste gebieden gelegen aan de rand van Ossendrecht. Op om en nabij een halfuurtje rij afstand van het  Grenspark Kalmthoutse Heide.  Dankzij de status als natura 2000 gebied wordt het gebied officieel door de Europese Unie als beschermd natuurgebied gezien. 

GROTE EB EN VLOED BUITENBAK

We beschikken over grote een eb en vloed bodem (70m x 26m). Deze is hierdoor bijna het gehele jaar berijdbaar. Springmateriaal is volop aanwezig en van een duurzame kwaliteit. 

BINNENBAK

in aanbouw, klaar binnen een paar maanden.

Rijders faciliteiten

Onze hoeve beschikt onder andere over 4 paddocks, een buitenbak en binnenbak is momenteel in aanbouw, een grote stapmolen, longeerbak, wasplaats met koud en warm water, nette kantine met douche mogelijkheid en lockers voor je paspoort van je paard / persoonlijke spullen. Meer informatie over al onze faciliteiten vind je hieronder. 

Parkeergelegenheid

Wij beschikken over ruim voldoende parkeerruimte. Daarbij zijn onze parkeerplaatsen zeer ruim opgezet. Hierdoor is tevens voldoende ruimte aanwezig om met een paardentrailer gemakkelijk te kunnen draaien. 

HENGSTVEULENS

Dagelijkse weidegang

De paarden kunnen dagelijks in de wei. Ze staan in groepen voor het sociale contact. Wanneer de weides te nat zijn kunnen de paarden eventueel in de stapmolen / paddocks om aan de benodigde beweging te komen.

Stalling

Onze paarden staan in geïsoleerde stallen van 3m x 4m. Alle stallen beschikken over een grote ingebouwde zadelkast. De zadelkasten begeven zich direct in de stalling. Ook bevinden zich in iedere stal aan de achterzijde ramen die open kunnen voor extra ventilatie. 

SHETLANDPONY`S

Er is tevens ook nog een weide waar shetland pony`s staan. Deze hebben een inloop-stalletje!

Onze faciliteiten

Klik op een van de faciliteiten voor verdere informatie.

Hoeve Jagersrust heeft 48 trainings- en pensionstallen voor haar klanten. Alle stallen zijn 3 bij 4 meter, ook zijn alle stallen voorzien van isolatie, dat is in de zomer een stuk koeler en in de winter warmer. Alle stallen beschikken over een grote ingebouwde zadelkast. Ook bevinden zich in iedere stal aan de achterkant ramen die open kunnen, dat zorgt voor extra ventilatie. We beschikken ook over 2 poetsplaatsen en één solarium. Je paard kan bij ons half of volpension staan. Halfpension houdt in dat wij `s morgens de paarden buiten zetten, en dat `s avonds de eigenaar(en) zelf de paarden terug op stal zetten en de stalling moet zelf uitgemest worden. 

Voor paarden met een blessure beschikken we over vier paddocks. Mocht je paard  een dag niet in de wei kunnen staan, kun je je paard hier inzetten.

Wij beschikken over een buitenbak van 70 bij 26 meter. Deze is voorzien van een eb en vloed bodem. Dus je kunt hier normaliter in zowel de zomer als winter rijden. Springmateriaal is volop aanwezig en van een duurzame kwaliteit. Voor het rijden in onze bak is het dragen van een cap wel verplicht. Als u een paard bij ons heeft gestald kunt u zelf kiezen welke lesgever(ster) uw hiervoor vraagt, wel vragen wij om het certificaat te tonen waaruit blijkt dat zij bevoegd zijn om les te geven.

Wij beschikken over een grote stapmolen (18 meter), waar 6 paarden tegelijk in kunnen stappen. Deze is zowel in de zomer als in de winter te gebruiken, doordat de bodem bestraat is.

Hoeve Jagersrust ligt aan de rand van het bos; erg fijn voor lange ritten met uw paard. Een bosrit in de vroege ochtend of een heerlijke avondrit. Geen gedoe om lange stukken over de weg te gaan, maar direct te paard vanaf ons terrein het bos in stappen. 

De paarden kunnen dagelijks in de wei. Ze staan in groepen voor het sociale contact. Wanneer de weides te nat zijn kunnen de paarden eventueel in de stapmolen om aan de benodigde beweging te komen.

Wij bieden de mogelijkheid om uw jonge paarden op te fokken vanaf de leeftijd van ± 5 maanden tot 3 jaar. Jonge paarden krijgen veel beweging met weidegang en eersteklas ruwvoer aangevuld met brok. Wij verzorgen tijdens de opfokperiode het ontwormen, entingen en het onderhoud van de hoeven.

Hoeve Jagersrust  heeft een eigen kantine, waar u op zijn tijd een lekkere versnapering kan nuttigen. In onze kantine vindt u alle informatie omtrent de verzorging, voerlijst en andere nieuwe informatie.

Wij beschikken over ruim voldoende parkeerruimte. Onze parkeerplaatsen zijn ruim opgezet. Hierdoor is tevens voldoende ruimte aanwezig om met een paardentrailer gemakkelijk te kunnen draaien. 

Als echte paardenliefhebbers weten we hoe lastig het kan zijn om de juiste accommodatie te vinden. Kom daarom gerust langs op onze hoeve om een betere sfeer en ervaring te krijgen. 

Heeft u vragen of opmerkingen neem dan gerust contact met ons op. 

Foto's vertellen meer dan woorden

Één beeld zegt meer dan 1.000 woorden. Wij kunnen het nog zo mooi vertellen, maar het is altijd prettig om het zelf te kunnen zien en ervaren. Door middel van onze foto galerij proberen wij een duidelijk beeld te schetsen van onze Hoeve en wat u kunt verwachten. Daarnaast bent u altijd welkom op onze Hoeve. 

Mochten er verder nog vragen of onduidelijkheden zijn kunt u altijd contact met ons opnemen. 

Hoeve Jagersrust

Heeft u vragen of opmerkingen neem dan gerust contact met ons op.